17 Nov 2015

CREATE APPLE ID

ASSALAMUALAIKUM.

New iphone user? dah tahu apple id tu apa? okay, biar aku explain sikit. kalau android, kita guna gmail nak masuk ke play store. same goes dengan app store iphone. kalau nak masuk app store, korang kena ada apple id baru boleh nak download apps dalam app store tu. jadi sebelum tu korang kena create apple id dulu. okengg!

mula-mula, tekan setting. cari icloud. kemudian, masukkan email yg berdaftar. seeloknya gmail. make sure, daftar dulu gmail tu. kemudian masuk password yang senang nak ingat/yang biasa di guna untuk mana-mana app. takutlah nanti terlupa. lepas masukkan tu, bolehlah tekan register tu. nanti sign in gmail tadi untuk verification. dia loading lama sikit tau, jadi tunggu dengan sabar sampai korang boleh dapat apple id korang. tak perlu bazirkan RM40 dekat kedai semata-mata nak register apple id.

No comments: