11 Nov 2015

BM118 OFFICE MANAGEMENT & TECHNOLOGY (STORY 2)

Sambungan entry yang tergendala

untuk semester 2, korang akan baca subjek membaca. Mathematic dah tak ada cuma korang akan jumpa dua subjek sama iaitu Document Processing II (172) dan Office Administration II (182). Document Processing, dia belajar lebih kurang sama dengan 121, di mana korang kena sediakan document like Itinerary, Official Letter, Reports etc cuma dia lain sebab sebelum ni semua benda dah tersedia jadi untuk OBM 172, korang kena karang sendiri base on soalan. senang je, jangan risau. Office Administration(OBM182) dia sambungan OBM 131, pasal pejabat juga tapi lebih lagi. kalau obm 131 kena tahu selok belok organisasi syarikat. OBM 182 pula, kena tahu handle meeting, step before searching work, buat portfolio.

CTU 151, yang ni samalah pendidikan islam. more to sejarah ketamadunan islam. BBM110, Malay Language for Office Management. kiranya ni satu-satunya subjek bahasa melayu korang. hahaha, dia ajar macam mana nak handle majlis, buat teks, panggilan apa yang sesuai untuk golongan berpangkat ha gitu. HBU 121, masa ni korang dah boleh start pilih untuk masuk koku lain itu pun kalau kau pilih KESATRIA (baju hijau) ini je yang bebas kalau tetap/keluar masuk koku lain. kalau JPAM, PBSM, BOMBA, KEMBARA tu tak boleh tukar ye adik-adik. hihi!

Okay, aku cerita sampai semester 2 je hahahaha! saja nak bagi surprise lebih. So, do the best. fight for our faculty. Ye, subjek office memang kena banyak membaca. Satu semester korang akan rest dari mengira, Semester 3 nanti akan start belajar eco, Sem 5, account. so, dah terbocor sikit rahsia. hahaha! pape pun goodluck :D

No comments: