6 May 2015

Marriage, Not Dating

Assalamualaikum.

Episode first, aku tak tengok pun cerita ni. Aku ni lambat sikit nak pickup pasal cerita. Mula-mula cakap boring apa la, siap mengutuk. Jahat benor aku ni.. Takpe, aku baikkan diri. Bila tengok ada scene kelako, masa tu lah aku tanya kakak aku "weey, kenapa tu?" lepas tu join gelak sekali macam orang giler padahal tak tahu pun sebab apa. Lama-lama suka bila tengok hero. Mula-mula tengok tak handsome, lepas tengok handsome, okay aku tengok sekarang jugak. Eleh, bukan aku sorang macam. Sesiapa yang tengok Kdrama will feel like I am.

Cerita ni kena betul dengan aku sebab aku suka tengok cerita yang perempuan/heroin jenis slumber badak and kelako. Macam comel jee. Lepaas ni tak terpacak lagi depan tv lagi, depan laptop aku terbaring nanti sebab, aku mintak kat alia cerita Marriage, Not Dating! Alia, ku seru, cepat datang sini aku nak copy ceghitee.

Selain cerita ni, To the beautiful you menjadi pilihan hati sebab aku minat Minho Shinee and Sulli. Tapi, aku takde lah terlalu obses sampai buat wallpaper/hias bilik aku atau phone dengan gambar-gambar mereka. Cukup sekadar, minat dengan lakonan mereka dan tak lupa jugak bakat artis tanah air kita ni. ha, gitu.

sedikit sinopsis berkaitan dengan Marriage, Not Dating.

Sekarang, ditayangkan di TV9. Kalau jenis kaki online boleh tengok kat youtube jugak. Famous story sekarang blood. kah, terpromote..

Mengisahkan seorang doktor pakar bedah plastik, Gong Gi Tae yang seorang lelaki yang suka bersendirian dan tak suka hidup berpasangan selepas dikecewakan ex dia.  Dia berkenalan dengan heroin ni bernama Jang-Mi yang jugak merupakan ex girlfriend kawan dia. Mungkin mak Gi Tae suruh bawak balik calon menantu, dan Gi Tae bawak Jang Mi ke rumah dan berlakon jadi girlfriend dengan perwatakan yg berlainan dari asal. kahkah.  Jadi complicated, apabila bekas kekasih Gi Tae datang kembali konon nak getback. ahaha.. So, sedikit sinopsis, dan tengok sendiri kat TV9, Jam 6.35 petang. byee..

4 comments:

ejulz said...

Cerita korea ker ni? hehe.. lama x layan cerita korea. dulu rajin beli dvd cerita korea.. hehe

ejulz said...

44 pemenang dicari!!!

Antara hadiah2 yang bakal dimenangi:
- Kain Batik Sarawak - 1 pemenang
- Kain Pelikat - 2 pemenang
- Minyak Angin Aromaterapi Fresh Care / Safe Care / Javaspa - 1 pemenang
- Pin Shawl - 2 pemenang
- Blause - 1 pemenang
- Skirt Labuh Lcyra - 1 pemenang
- Cash RM30 - 1 pemenang
- Cash RM10 - 2 pemenang
- Topup RM10 - 3 pemenang
- PVC Keychain - 30 pemenang

Jemput join segmen bagi yang belum join jika sudi.. "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei" Tq..

Jom terjah entry terkini "LAZADA - Mini LED Projector"

NARDtheNERD said...

lamadahhh kita tinggal kdrama nihh ehehe.

Nurul Mustafa said...

@ejulz korean drama. hihi, mesti dah banyak kumpul cerita korea kan. ihiks